Gerilim Sever: POLİSİYE KİTAP YORUMU: JOHN VERDON "PETER PAN ÖLMELİ" DAVE GURNEY#4

Bu Sitedeki Yazıların Tamamı Gerilim Severin Özgün Yazıları Olup İzinsiz Kopyalanamaz, Paylaşılamaz. İletişim İçin : kirserhan@gmail.com ve Twitter : @Sskngerilim

22 Nisan 2017 Cumartesi

POLİSİYE KİTAP YORUMU: JOHN VERDON "PETER PAN ÖLMELİ" DAVE GURNEY#4

Polisiye Kitap Yorumu
Merhaba Arkadaşlar,

Yeni bir polisiye kitap yorumuna daha hoşgeldiniz.

Dave Gurney serisi bağımlılık yapar demiş miydim ?? Demediysen aklınızda bulunsun bu seriye başlayınca bırakamayacaksınız elinizden..

Tabi ki ilk olarak kitabın arka kapak yazısını paylaşayım.




"JOHN VERDON’UN ŞİMDİYE DEK YAZDIĞI BU EN ŞAŞIRTICI ROMANINDA, HER OLAYI BULMACA ÇÖZER GİBİ ELE ALAN DAVE GURNEY, POLİSİN BELİRTTİĞİ ŞEKİLDE İŞLENMESİ İMKANSIZ OLAN BİR CİNAYETİ SIRA DIŞI DEHASIYLA ÇÖZEBİLECEK Mİ…

Varlıklı bir işadamı, annesinin cenazesinde suikasta kurban gitmiştir. Suçlu bulunan karısı tutuklanır ve ömür boyu hapse mahkum edilir. Onun masum olduğuna inanan sürgündeki dedektif Hardwick, bu esrarı çözebilecek tek kişinin, Dahi Dedektif Dave Gurney’in kapısını çalar.

Suikastçının, bulunduğu noktadan hedefi vurabilmesinin imkansızlığı sadece Gurney’in dikkat edebileceği küçük bir ayrıntıydı.
Gurney, soruşturma için delilleri toplamaya başladıkça birbiri ardına tuhaflıklar olduğunu fark eder ve çok geçmeden tehlikeli bir adamın, sonucunda sadece ölüm olan şeytani hamleleriyle karşı karşıya kalır. Bu adamla alay eden herkes, bir gün ansızın ortadan kaybolmuş, kendilerinden bir daha hiç haber alınamamıştır. Öldürürken hep aynı şarkıyı mırıldanan, dünyanın en azılı tetikçisi, çocuk görünümlü olduğu için “Peter Pan” denilen sihirbaz bir cani."

Good Shepherd (Şeytanı Uyandırma Kitabında anlatılıyor) olayında dedektifimize içeriden "orantısız" yardımda bulunan Jack Hardwick afaroz edilmiştir. Kendini görevinden uzaklaştıranlara gününü göstermek adına onların eline yüzüne bulaştırdığı bir davada bariz bir şekilde dedektifin yanlı tutumu sonucu tutuklanan maktülün eşininin tutukluluğunu bitirmeye çalışan Jack kendine borçlu olan dahi dedektifimizden yardım ister.

Jack in kendi yüzünden işinden uzaklaştırıldığını bilen Dave ona hayır diyemez. Ancak kuralları vardır. O sadece temyizde kadını kurtarmak için çalışmaz. Çalışacaksa olayı çözecek katili yakalayacaktır!

Bu sefer diğer kitaplardan farklı bir durum var karşımızda. Dahi Dedektifimiz kitabın ortalarında katilin kim olduğunu çözüyor ancak bu kitapta olayımız katili kimin tuttuğu!! Birde onu yakalamak tabi ki.

Bu kitap bana göre serinin diğer kitaplarından bir tık aşağı kalmış. Ama bu demek değil ki okunmaz!! Serinin diğer kitaplarından biraz aşağı kalmış sadece. Yani ben böyle bir kitap yazabilsem nirvanaya eriştim derdim ama John Verdon çıtayı öyle yukarı koydu ki haliyle ondan sürekli "mükemmel ötesi" kitaplar okurken "mükemmel" bir kitap okuyunca haddimiz olmadan "hmmm" diyebiliyoruz.


Puanım bu sefer 8,5/10 


Yani yine okuyun okutun !!! Adam cidden güzel yazıyor..

Blogumdaki diğer polisiye kitap yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni bir polisiye kitap yorumunda buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Bol bol okumalı kitaplı günler efenim..

Yorumlarınızı unutmayın bekliyorum!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder