Gerilim Sever: KORKU KİTAP YORUMU: ADAM NEVILL RİTÜEL

Bu Sitedeki Yazıların Tamamı Gerilim Severin Özgün Yazıları Olup İzinsiz Kopyalanamaz, Paylaşılamaz. İletişim İçin : kirserhan@gmail.com ve Twitter : @Sskngerilim

26 Nisan 2017 Çarşamba

KORKU KİTAP YORUMU: ADAM NEVILL RİTÜEL

Korku Kitap YorumuSelam millet,

Yeni bir korku kitap yorumuna daha hoşgeldiniz.

Adam Nevill'in etkileyici ilk romanı Daire 16'dan sonra Pegasus yayınları bize bir hediye daha sunuyor ve yazarımızın ikinci kitabı "Ritüel" ile bizleri buluşturuyor. Adam Nevill'in bir kaç tane daha romanı var. Umarım onlarda bir an önce dilimize çevrilir de bizde korku/gerilim edebiyatının yeni prensinden daha fazla mahrum kalmayız.

Dikkatinizi çekerim "Prens" dedim. Çünkü "Kral" yıllardır belli !! Stephen King her ne kadar bu aralar polisiyeye merak salmış olsa da yakın zamanda Billy Hodges üçlemesinin son kitabını yayınladı ve artık özüne döner diye umuyorum. Yakın zamanda o üçlemeyi de sizler için yorumlamak niyetindeyim bakalım nasip kısmet..




Gelelim kitabımızın tanıtım yazısına.


"Edgar Allan Poe geleneğiyle Stephen King’in tarzını birleştiren yeni bir yetenek!

Dört eski üniversite arkadaşı, İskandinav ormanlarında çıktıkları bir vahşi doğa gezisinde tekrar bir araya gelir. Çok geçmeden, artık hayatlarında farklı yönlere ilerlemiş ve pek ortak noktaları kalmamış olan eski arkadaşların arasında giderek artan bir gerilim baş gösterir. Kestirme olarak seçtikleri yol, yaşadıkları yorgunluk ve öfkeyle birleşince hayatlarına mal olabilecek bir kâbusa dönüşür.
Binlerce yıldır ayak basılmamış ormanda kayıp ve aç bir halde ilerlerken eski, ıssız bir eve rastlarlar. İçeride eski pagan ayinlerinden kalma nesneler ve kemik parçaları bulurlar. Burası, karanlık ritüellerin yapıldığı ve şeytani bir varlığa ev sahipliği yapan bir mekândır. Oraya adım attıkları andan itibaren av konumundalardır.
Dört arkadaş kurtuluş yolunda mücadele ederken bu kadim ormanda ölümün de kolay ve çabuk olmadığını öğrenecektir…"

Yazar "Ormanın derinliklerinde kadim bir ruh uyanıyor" kapağıyla korkmak adına beklentilerimizi yükseltiyor ve tam da karşılıyor sevgili kitap severler!!

Yazar bu sefer ilk kitabından farklı olarak direkt olaya girip fazla oyalamadan vites yükseltmiş. Bu tarz kitapları seviyorum ben. Girizgaha kısa zaman ayırıp direkt aksiyona geçip kişileri olay örgüsü içinde tanımamıza imkan veren yapıtlar candır bence.

Hayatın farklı yönlere sürüklediği üniversiteden arkadaş dört kahramanımız, eski günleri yad edecekleri bir orman yürüyüşüne çıkarlar İsveç'te.. Tabi ki yollarını kaybederler ve unutulmuş, yaşlı, bir okadar da öfkeli bir Tanrı'nın gazabına uğrarlar..

Ritüel İngiltere'nin Stephen King'e rakip çıkardığı, gelecek vadeden yetenekli yazarının kaleminden, vahşi, kanlı, gerilim dozu yüksek bir kitap. Hayatta kalmak için ne bedeller ödeyebilirsiniz ? İsveç'in artık kimsenin ayak basmadığı kadim ormanlarında harabeye dönmüş yaşam alanlarında nasıl bir kötülük kol geziyor ?

Korku dalında "August Derlth" ve "Rusa" ödülleri alan kitabımız, bize yaşamanın ne anlama geldiğini bütün sertliğiyle öğretiyor.

"... Bir süre sonra Luke kalktı ve o anda Phil'le çarpıştı. Onu yakalayan Phil, başını eğerek kollarını öyle sıkı tuttu ki Luke bir an onun kirli tırnaklarıyla su geçirmez ceketinin içinden kanını çektiğini sandı. Phil'in parmaklarını zorla gevşeterek açabildi. Sonra korkudan ve acıdan veya o anda duyduğu panikten sarsılmış olan Dom'un omuzlarından tuttu. Luke ne yaptığının farkında değildi. Hepsi uzunca bir süre şaşkın ve aciz bir durumda karanlığın ve soğuğun içinde öylece kaldılar. Sersem sersem dolanıp ağladılar. En sonunda hepsii zayıf düşmüş vücutlarındaki ısıyı emerek kapkara ve sert toprağa veren soğukta gözlerini yere dikip sessizce oturdular..."


Puanım : 8,5/10 



İlk kitaba göre 1 puan artırdım zira sonuna kadar hak ediyor. Okuyun, okutun arkadaşlar güzel bir kitap.

Yorumlarınızı da bekliyorum unutmayın ;))

Blogumdaki diğer korku kitaplarına ait yorumlara buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni bir korku kitap yorumunda buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Hepinize bol bol okumalı, bol kitaplı günler efenim.

3 yorum:

  1. Gerilim kitaplarına olan ilginin yanında birazda psikoloji kitaplarına göz atmanı tavsiye ederim,böylece yorum yapma şansım olur,zira herkes gerilimden senin aldığın kadar haz almayabilir veya ufak çapta tırsabilir ;) G.K.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bahsettiğiniz türde yorumlar bulabileceğiniz bir blog bulunuz.

      Sil
  2. Psikolojiden ziyade psikolojik/gerilim kitapları okuyorum :) Onlarında yorumlarını ilerleyen günlerde yayınlayacağım. Takipte kalın sayın G.K. :)

    YanıtlaSil