Gerilim Sever: POLİSİYE KİTAP YORUMU: JO NESBO YARASA HARRY HOLE#1

Bu Sitedeki Yazıların Tamamı Gerilim Severin Özgün Yazıları Olup İzinsiz Kopyalanamaz, Paylaşılamaz. İletişim İçin : kirserhan@gmail.com ve Twitter : @Sskngerilim

28 Nisan 2017 Cuma

POLİSİYE KİTAP YORUMU: JO NESBO YARASA HARRY HOLE#1


Polisiye Kitap Yorumu

Selam Millet,

Yeni bir polisiye kitap yorumuna daha hoşgeldiniz.

Bu yazımda sizler için İskandinav polisiyesinin yükselen yıldızı Jo Nesbo'dan meşhur "Harry Hole" serisinin ilk kitabı "Yarasa"yı yorumlayacağım.

1960 Oslo doğumlu yazarımız ekonomi mezunu. Aynı zamanda solist ve söz yazarı da olan yazarımızın yarattığı Harry Hole serisi dünya çapında 50 den fazla dile çevrildi. Hali hazırda ülkemizde de bütün kitapları çok satanlar listesine girdi.



Her ne kadar yazarın ülkemizde yayınlanan son kitabı da olsa "Yarasa" Harry Hole serisinin ilk kitabı. Daha önce hiç Jo Nesbo okumadıysanız seriye harika bir başlangıç yapma şansını kaçırmayın derim.

Yazar ve seri hakkında ön bilgiden sonra kitabımızın tanıtım yazısını paylaşayım sizlerle.


"Yirmi üç yaşında Norveçli bir kadın Sidney’de ölü bulununca, Oslo Cinayet Masası dedektifi Harry Hole, bu vakayı incelemeye gönderilir. Amacı Sidney polisine elinden geldiğince yardım etmektir ama kesin bir dille işe burnunu sokmaması söylenir. 
Soruşturmaya seyirci kalmaya niyeti olmayan Harry, ekibin baş dedektiflerinden biriyle arkadaşlığını ilerletir ve kendini olayların içinde bulur. Harry katile adım adım yaklaştıkça çok tehlikeli bir seri katilin peşine düştüğünü ve aslında soruşturmanın içindekiler dahil hiç kimsenin güvende olmadığını düşünmeye başlar." 

Diğer kitaplarda fırtınalar estirirken karşımıza çıkacak Harry, bu kitabımızda henüz çaylak bir dedektif. Norveçli genç bir kızın Sydney de öldürülmesi üzerine görevlendirilen dedektifimiz Sydney polisinden ültimatomu yer. Gelişmelerden kendisi haberdar edilecektir ancak onun olaya el atması istenilmez.

Sydney Polis Teşkilatında görevli Aborjin yerlisi Andrew kahramanımıza kol kanat gerer ve üstlerinin aksine Harry'yi aksiyonun ortasına çeker.

Yazarın ilk Harry Hole macerasını okumak gerçekten keyifliydi. Jo Nesbo okuyanlar bilir biraz sabretmek girizgahın geçmesini beklemek gerekir ancak bu kitap bana bu Jo Nesbo kitabı mı dedirtti. İlk sayfalardan başlayan aksiyon kitap boyunca hiç düşmeden heyecan içerisinde bırakıyor okuyucuyu Hele o sürpriz bir son..

"Sonra ona bir veda busesi verdim,
  Dedim ki tüm güzelliklerin bir sonu olmalı,
  Eğilip dişlerinin arasına bir gül yerleştirdim..."

Puanım : 8/10 


Okuyun, okutun arkadaşlar. Hiç Jo Nesbo okumadıysanız tavsiyem bu kitaptan başlayın.

Blogumdaki diğer polisiye kitap yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni bir polisiye kitap yorumunda buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Herkse bol bol okumalı günler, geceler efenim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder