Gerilim Sever: POLİSİYE KİTAP YORUMU: JOHN VERDON "GÖZLERİNİ SIMSIKI KAPAT" DAVE GURNEY#2

Bu Sitedeki Yazıların Tamamı Gerilim Severin Özgün Yazıları Olup İzinsiz Kopyalanamaz, Paylaşılamaz. İletişim İçin : kirserhan@gmail.com ve Twitter : @Sskngerilim

22 Nisan 2017 Cumartesi

POLİSİYE KİTAP YORUMU: JOHN VERDON "GÖZLERİNİ SIMSIKI KAPAT" DAVE GURNEY#2

Polisiye Kitap YorumuTekrar Merhaba Arkadaşlar,

Yeni bir polisiye kitap yorumuna daha hoşgeldiniz.

Bu sefer şimdilik 5 kitaplık (ancak artmasını temenni etiğimiz) Dedektif Dave Gurney serisinin ikinci kitabı olan "Gözlerini Sımsıkı Kapat" ı yorumlamak istiyorum.

Kitabın arka kapak yazısında:


AKLINDAN BİR SAYI TUT’un yazarından, ilk kitaptan çok daha iddialı yeni bir roman

SANA BİR SÜRPRİZİM VAR…
GÖZLERİNİ SIMSIKI KAPAT

New York’un en gözde dedektifiyken, basının kendisine yakıştırdığı isimden hep rahatsız olmuştu: Süper Dedektif. Bir bulmacayla karşılaştığında, mutlaka çözmek isterdi. Gurney’e göre her bulmacanın çözümü için mutlaka bir ipucu vardı.

Peki ya bu sefer yoksa?



Düğün günü öldürülen bir gelin… Ve olaya tanıklık eden yüzlerce davetli. Cinayeti kimin işlediği ortada, herkes kendinden emin ama ya hepsi zekice bir illüzyonla yanıltılıyorsa... Cinayet silahı dahil birçok detayda sürpriz akıl oyunlarını gördüğünde, Gurney tam bir psikopatla karşı karşıya olduğunu anlar.

Gurney şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemleri, soruları ve keskin bakış açısıyla soruşturmaya bambaşka bir boyut kazandıracaktır. Kim daha zeki; Gurney mi, yoksa müthiş bir illüzyondan ibaret katil mi? John Verdon’dan, akıl oyunlarının iç içe geçtiği, sıra dışı bir roman. denilmekte.

 Arka kapak yazısından da anlayacağımız üzere düğün günü başı kesilerek öldürülür. Katilin kim olduğu BCI dedektiflerine göre nettir. Ancak BCI tarihin en büyük insan avı aylardır sonuçsuzdur ve katil yakalanamamıştır.

Gelinimizin annesi kaba saba ancak zeki dedektif Jack Hardwickten yardım ister o da kendisini Emekli Süper Polisimiz Dave Gurney ile tanıştırır. Zira Jack üstleriyle takışmış ve soruşturmadan el çektirilmiştir.

Her zamanki gibi köy hayatından mütevellit bunalımlarda olan dahi dedektifimiz eşini kızdırmamak adına kısıtlı süreli olarak gelinin annesine yardım etmeyi kabul eder ve konuya dahil olduğu ilk günde BCI ın sınırsız kaynaklarla aylardır toplayamadığı kadar delil toplar !!

Fazla detaya girip spoiler vermek istemiyorum ama ilk kitap "Aklından Bir Sayı Tut" ta olduğu gibi girizgah kısmında biraz sıkan romanımız ilk 60 sayfadan sonra elinizden bırakamayacağınız bir hale geliyor. Ben şahsen 2 günde bitirdim ve 2 güne uzamasına neden olan işime saygımı bu kitabı alacak parayı bu iş ile kazandım diye düşünerek koruyabildim. :))


Puanım ilk kitaptaki gibi 9/10


Yorumlarınızı eksik etmeyin arkadaşlar !!!

Blogumdaki diğer polisiye kitap yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni bir polisiye kitap yorumunda buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Bol kitaplı Günler !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder