Gerilim Sever: TARİHİ KİTAP YORUMU: MİLYONLARCA YILIN TAPINAĞI RAMSES#2 CHRISTIAN JACQ

Bu Sitedeki Yazıların Tamamı Gerilim Severin Özgün Yazıları Olup İzinsiz Kopyalanamaz, Paylaşılamaz. İletişim İçin : kirserhan@gmail.com ve Twitter : @Sskngerilim

8 Mayıs 2017 Pazartesi

TARİHİ KİTAP YORUMU: MİLYONLARCA YILIN TAPINAĞI RAMSES#2 CHRISTIAN JACQ

TARİHİ KİTAP YORUMU

Selam Millet,

Yeni bir tarihi kitap yorumuna hoşgeldiniz.

Sizlere bu yazımda Christian Jacq'ın Mısır'ın büyük firavunu Ramses'in hayatını anlattığı beş kitaplık serinin ikinci kitabı "Milyonlarca Yılın Tapınağı"nı yorumlamak istiyorum.

Kitabımızın tanıtım yazısı.



"Işığın Oğlu Ramses, yakında Mısır tahtına oturacaktır. Güçlü bir firavun olması için gereken her şeye sahiptir: Onu koşulsuzca seven karısı Nefertari ile annesi Tuya ve çocukluğunda edindiği güçlü arkadaşlıklar... 
Yine de genç firavun tahtını korumak için büyük bir mücadele vermek zorundadır. Çünkü düşmanları Ramses'i tahttan düşürmek için yeni planlar yapmıştır. Ramses, ağabeyi Şenar'ın tuzaklarından, gizemli bir büyücünün kara büyüsünden ve Hititlilerin entrikalarından kurtulmayı başarabilecek midir?"

İlk kitabında sonunda tahtın varisi olarak açıklanan Ramses, babasının ölümü üzerine tahta geçer. Sadık dostlarıyla birlikte "gerçek güç"e hizmet etmeye hazırlanan Ramses gerçekten de "sadık" dostlar mı edinmiştir ?

Mısır topraklarında dolanan kara büyü uzmanı bir büyücü, İçeriden kimlerden aldığı destek ile Ramses'i ve ailesini hedef alacak?

Hem ağabeyi Şenarla, hem doğrudan kendini ve ailesini hedef alan büyücüyle, hem dostlarıyla, hem güneydeki iç isyanlarla, hem de kuzeyde giderek artan Hitit tehlikesiyle mücadele etmek durumunda kalan Ramses bir yandan da Mısır Tanrılarının ona yardım etmesi için "Milyonlarca Yılın Tağınağı"nı inşa edecektir.

İlk kitabın devamı niteliğindeki bu kitap, aslında ilk kitap okunmamış olsa da yine de konudan çok sapmadan okunabilir. Çünkü içeriğinde sürekli ilk kitaba atıflar bulunmakta.

Ben bu kitabı "Kadeş Savaşı" kitabından sonra serinin en heyecanlı kitabı olarak görüyorum. Kısa kısa bölümler halinde olan seri "bir bölüm daha" dedirte dedirte kendinini kısa sürede okutturuyor.

Kapak Tasarımı : 7,5/10
Özgünlük           : 7,5/10
Akıcılık              : 9/10
Çeviri                 : 8/10
Karakterler         : 8,5/10
Hikaye               : 9/10
Final                   : 9/10

Puanım : 8,36/10 


Okuyun, okutun arkadaşlar. Serinin ikinci bana göre de en iyi ikinci kitabını, ister tarih sevin, ister macera, isterseniz aşk mutlaka kendinize hitap eden bir şeyler bulacaksınız.

Blogumdaki diğer tarihi kitap yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni bir tarihi kitap yorumunda daha buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Hepinize bol okumalı, kitaplı günler, geceler efenim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder