Gerilim Sever: TARİHİ KİTAP YORUMU: IŞIĞIN OĞLU RAMSES#1 CHRISTIAN JACQ

Bu Sitedeki Yazıların Tamamı Gerilim Severin Özgün Yazıları Olup İzinsiz Kopyalanamaz, Paylaşılamaz. İletişim İçin : kirserhan@gmail.com ve Twitter : @Sskngerilim

7 Mayıs 2017 Pazar

TARİHİ KİTAP YORUMU: IŞIĞIN OĞLU RAMSES#1 CHRISTIAN JACQ

Tarihi Kitap Yorumu
Selam Millet,

Blogumdaki ilk tarihi kitap yorumuna hoşgeldiniz.

Sizlere bu yazımda Christian Jacq'ın Mısır'ın büyük firavunu Ramses'in hayatını anlattığı beş kitaplık serinin ilk kitabı "Işığın Oğlu"nu yorumlamak istiyorum.



Kitabımızın tanıtım yazısı.

"I.Seti, güçlü ve sevilen bir hükümdardır. Akıllı yönetimi sayesinde, ülkesini dünyanın en güçlü imparatorluğu yapar. Ancak tahtı devretme zamanı yaklaştığı için iki oğlu arasında bir seçim yapmak zorundadır. 
Henüz on dört yaşında olan Ramses, azimli, dürüst ve akıllıdır; ancak gençliğinin verdiği heyecan zaman zaman hata yapmasına yol açmaktadır. Genç Ramses'in rakibi olan, kurnaz ve hain ağabeyi Şenar ise, taht yolunda küçük kardeşini engellemek için her türlü komploya girmeye hazırdır."

Firavun I.Seti ve Kraliçe Tuya bir yandan Mısır'ı yönetirken, diğer yandan oğullarından hangisinin Seti'den sonra tahta çıkacağını belirlemek zorundadır.

Büyük oğulları Şenar halihazırda veliaht prens konumundadır ve bütün organizasyonlarda protokolde yer almaktadır. Küçük oğulları Ramses ise zamanın Mısır'ının en iyi eğitim kurumu olan KAP'ta eğitim görmektedir. Ramses sinsi ağabeyinin aksine; azimli, cesur ve kararlı bir prens görünümü sergilemektedir. Ancak ağabeyinin gölgesinde olduğunu düşünen Ramses zaman zaman fevri davranışlar sergilemekte ve annesine ve babasına karşı mahcup olmaktadır.

Ramses ve KAP'tan arkadaşları; Ameni, Steau, Aşa ve Musa ile gece okuldan kaçıp bir meyhanede buluşur ve gerçek gücün ne olduğuna dair koyu bir tartışmaya tutulurlar. Hepsine göre gerçek güç farklıdır ama Ramses'e göre gerçek güç Firavunun gücüdür.

Gerçek dostları, aşkı, köpeği Gece Bekçisi ve aslanı ile ağabeyine karşı kendini gösterme savaşına giren Ramses, Mısır'ın başkentinden taşrasına cesaret, zeka ve merhamet isteyen büyük sınavlar verir.

Hepimiz tarihte Şenar adında bir firavunun olmadığını biliyoruz. :) o yüzden kitabın sonunda Ramses'in firavun olacağını tahmin etmek zor değil ancak Ramses'in bu yoldaki maceralarını, arkadaşlıklarını, aşklarını okumak gerçekten çok keyifli.

Kapak Tasarımı : 7/10
Özgünlük           : 7,5/10
Akıcılık              : 8,5/10
Çeviri                 : 8/10
Karakterler         : 9/10
Hikaye               : 8,5/10
Final                   : 9/10

Puanım : 8,21/10 


Okuyun, okutun arkadaşlar. Tarihe ilgi duyun veya duymayın heyecan içerisinde sayfaları takip edeceksiniz. Okuması gayet keyifli bir eser pişman olmazsınız.

Blogumdaki diğer tarihi kitap yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni bir tarihi kitap yorumunda daha buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Hepinize bol okumalı, kitaplı günler, geceler efenim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder