Gerilim Sever: POLİSİYE KİTAP YORUMU: GÜNAHKAR TESS GERRITSEN

Bu Sitedeki Yazıların Tamamı Gerilim Severin Özgün Yazıları Olup İzinsiz Kopyalanamaz, Paylaşılamaz. İletişim İçin : kirserhan@gmail.com ve Twitter : @Sskngerilim

15 Mayıs 2017 Pazartesi

POLİSİYE KİTAP YORUMU: GÜNAHKAR TESS GERRITSEN

POLİSİYE KİTAP YORUMU
Selam Millet,

Yeni bir polisiye kitap yorumuna daha hoşgeldiniz

Bu yazımda sizlerle, polisiye kraliçemiz Tess Gerritsen'in dünyaca ünlü Rizzoli&Isles serisinin üçüncü kitabı "Günahkar" ait yorumlarımı paylaşacağım.

Kitabımızın tanıtım yazısı.

"Tess Gerritsen, zihninin karanlık kuytularında gezinen tüyler ürpertici ve kafa karıştıran cinayet kurgularını, Günahkar adlı romanında ustaca kaleme almış. Dünya döndükçe son bulmayacak olan iyi ve kötü arasındaki savaşı, ustaca şekillendirdiği karakterleriyle sahneye koyan Gerritsen korkuyu, son derece başarılı bir gerilim romanı olan Günahkar ile okuyucularının kalbine salıyor."
"Gerritsen, insan ruhunun derinliklerinde saklanan gizleri gün ışığına çıkartmayı başaran hayal gücüyle, Edgar Allen Poe ile H.P.Lovercraft arası ilgi çekici tarzıyla ses getiriyor." Chicago Tribune
"Gerritsen'den tuhaf bir şekilde insanı içine çeken, korkutucu ve gerilim yüklü bir roman daha." Booklist
"Gizemler ardına saklanmış, korkutucu ve çekişmeli bir mücadele." Kirkus

Kitabımız bir manastırda başlayıp, yine bir manastırda son bulmakta sevgili kitap severler. Bir rahibenin öldürülmesi ihbarıyla başlayan olaylar, otopside rahibenin kısa süre önce doğum yaptığının ortaya çıkması ile ilginç bir hal alır. Başlarda bu cinayet ile ilgisi bilinmeyen vahşice öldürülmüş bir kadının bulunması ile de iyice sarpa sarar. Kadının tanınmaması için yüz derisi yüzülmüş, el ve ayak parmakları koparılmıştır.

Bu iki cinayetin birbiri ile bağlantısı nedir ? Ölüm Kraliçesi lakabı takılan çekici doktorumuz Maura Isles neden tarihin tozlu sayfalarından kopup gelir de doktorun hayatına yeniden girmek ister? Bir önceki kitabımız Çıraktan tanıdığımız özel ajan Gabriel Dean'in olaylara müdahil olması, hem cinayetlerin çözülmesini hemde dedektif Jane Rizzoli'nin özel hayatın ı nasıl etkileyecektir?

Sorular, sorular, sorular.. Bu kitapta tansiyon bir an olsun düşmüyor arkadaşlar. Okunması son derece keyifli ve akıcı; serinin ilk iki kitabına göre çok daha derli toplu ve doyurucu bir hikaye ile karşımızda Gerritsen.

Dedektifimiz Jane Rizzoli, bu kitapta serinin ilk iki kitabına göre çok daha güçlü bir karakter olarak karşımızda olmakla birlikte yakışıklı ve gizemli ajan Gabriel'in çekim alanına kendini biraz fazl kaptırıyor ve bizlerde erkek egemen polis toplumunda mecburen sert görünmeye çalışan Jane'in iç dünyasını daha iyi analiz edebiliyoruz.

Güzel doktorumuz Maura Isles'in ise bir anda yeniden hayatına girmeye çalışan eski kocası Victor'un esas hedefinin farkına varınca, iç dünyasında kopan fırtınalara şahitlik ediyoruz.

Kitabımızın finali ise enfes!!! Fazla detaya girmemeye çalışıyorum ki tadı kaçmasın. Yazdıkların inanın buz dağının görünen kısmı bile değil.

Kapak Tasarımı : 7,5/10
Özgünlük           : 8,5/10
Akıcılık              : 9/10
Çeviri                 : 7,5/10
Karakterler         : 9/10
Hikaye               : 9/10
Final                   : 9,5/10

Puanım : 8,57/10 

Serinin ilk iki kitabına göre bariz bir şekilde daha kaliteli, daha heyecanlı ve akıcı; soluksuz okuyacağınız bir kitap arkadaşlar, kaçırmayın!!!

Blogumdaki diğer polisiye kitap yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni bir polisiye kitap yorumunda daha buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Hepinize bol okumalı, kitaplı günler, geceler efenim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder