Gerilim Sever: TARİHİ KİTAP YORUMU: KADEŞ SAVAŞI RAMSES#3 CHRISTIAN JACQ

Bu Sitedeki Yazıların Tamamı Gerilim Severin Özgün Yazıları Olup İzinsiz Kopyalanamaz, Paylaşılamaz. İletişim İçin : kirserhan@gmail.com ve Twitter : @Sskngerilim

10 Mayıs 2017 Çarşamba

TARİHİ KİTAP YORUMU: KADEŞ SAVAŞI RAMSES#3 CHRISTIAN JACQ

TARİHİ KİTAP YORUMU
Selam Millet,

Yeni bir tarihi kitap yorumuna hoşgeldiniz.

Sizlere bu yazımda Christian Jacq'ın Mısır'ın büyük firavunu Ramses'in hayatını anlattığı beş kitaplık serinin üçüncü kitabı "Kadeş Savaşı"nı yorumlamak istiyorum.

Kitabımızın tanıtım yazısı.

"Silah gücü çok üstün olan Hitit ordusu tarafında tehdit edilen Mısır'ın, büyük bir savaşa girişmesi kaçınılmaz görünmektedir.
Kötü bir büyüye kurban olan Kraliçe Nefertari'nin sağlığı giderek bozulurken ve Mısır topraklarına sızan Hitit casus şebekesi ortalığı kasıp kavururken, Ramses bu savaşa nasıl hazırlanacaktır?
Ramses Kraliçeyi kurtarabilecek tek ilacı bulmak için Güney'e gitmek, sonra da Kuzey'de Hititlilerle savaşmak zorundadır."

Rekor sürede kendi başkenti "Pi-Ramses"i kuran Ramses, hükümdarlığı altında etkinlik kuran Hitit casusluk şebekesini bir türlü etkisiz hale getirememektedir. Büyük aşkı Nefertari'nin hastalığı ile kedere boğulan Ramses onun için tek kurtuluşun Güney'de olduğunu öğrenir. Kuzeyde savaş kapıda iken ülkesinin en güney bölgelerine gitmek zorunda olan genç hükümdar, eşi için gerekli ilacı bulabilecek ve zamanında başkente dönebilecek midir ?

Ramses'in hiç bir zaman vazgeçmeyen ağabeyi Şenar'ın entrikalarının boyutları nerelere varacaktır ? Hitit casus şebekesinin başı kim ? Dostlarına güvenmekle Ramses hata mı etmektedir?

Bu kitap bana göre serinin aksiyonu en yüksek en sağlam kitabı. Heyecan bir an olsun düşmüyor ve kendinizi bir Güney Mısır'da bir Kuzey Mısır'da sayfaları okumaktan gözleriniz şaşı olmuş bir halde bulabilirsiniz. Aşk, arkadaşlık, aile bağları, savaş, aksiyon hepsi bu kitapta.

Kapak Tasarımı : 8/10
Özgünlük           : 8/10
Akıcılık              : 10/10
Çeviri                 : 8/10
Karakterler         : 9/10
Hikaye               : 10/10
Final                   : 9,5/10

Puanım : 8,93/10 


Okuyun, okutun arkadaşlar. Serinin üçüncü bana göre de en iyi kitabını, ister tarih sevin, ister macera, isterseniz aşk mutlaka kendinize hitap eden bir şeyler bulacaksınız.

Blogumdaki diğer tarihi kitap yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni bir tarihi kitap yorumunda daha buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Hepinize bol okumalı, kitaplı günler, geceler efenim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder