Gerilim Sever: POLİSİYE KİTAP YORUMU: CERRAH TESS GERRITSEN

Bu Sitedeki Yazıların Tamamı Gerilim Severin Özgün Yazıları Olup İzinsiz Kopyalanamaz, Paylaşılamaz. İletişim İçin : kirserhan@gmail.com ve Twitter : @Sskngerilim

4 Mayıs 2017 Perşembe

POLİSİYE KİTAP YORUMU: CERRAH TESS GERRITSEN

Polisiye Kitap YorumuSelam Millet,

Yeni bir polisiye kitap yorumuna, ayrıca blogumdaki ilk Tess Gerritsen yorumuna hoşgeldiniz. Bu yazımda sizler için polisiye kraliçesinin dünyaca ünlü Rizzoli&Isles serisinin ilk kitabı "Cerrah"ı yorumlamak istiyorum.

Yorumuma geçmeden önce kitabın tanıtım yazısını sizlerle paylaşayım her zamanki gibi.



"Cerrah bizimle konuşuyor. Ve bu tedirgin edici sohbetten kan sızıyor...

Bu romanın her satırından kan sızıyor... Kitaba adını veren, planlı ve kanlı katil Cerrah gerilimi her an ayakta tutuyor.
Dr. Catherine Cordell Savannah'da seri cinayetler işleyen bir katilin vahşi saldırısına uğramıştır. Saldırgandan onu silahla vurarak kurtulmayı başarmıştır. Şimdi Boston'dadır. Ancak başka bir katil bu kentte de gerilim yaratmaktadır. Kadınların rahimlerini kesip alan ve korkunç işkencelere tabi tutan adama Cerrah adı verilmektedir. Catherine Cordell birdenbire bu katilin de hedefi haline gelecektir.

Çok satanlar listesinin müdavimlerinden Tess Gerritsen'in insan bedenini ve ruhunu en ince ayrıntısına kadar tarif ettiği tıbbî gerilim romanlarından beşincisi olan Cerrah, inandırıcı kahramanları, sürükleyici diyalogları ve sürekli tırmanan gerilim duygusuyla bu türü sevenlerin hayran olacağı tarzda bir roman. Doğan Kitap'ın yılın gerilim romanı olmasını beklediği Cerrah'da Gerritsen tıpkı kahramanının neşterini kullandığı gibi kalemini ustaca oynatıyor."



"Tüyler üpertici... Cerrah okuru daha ilk sayfadan avucunun içine alacaktır."
- Chiago Tribune

"Yüreğinizin çarpmasına, nabzınızın hızlanmasına hazırlanın... Eğer aradığınız yüksek voltajlı gerilimse, doğru kitabı buldunuz demektir."
- Romantic Times

"Sürükleyici... Kitabı okurken kapınızın kilidini bir daha kontrol edeceksiniz."
- The Gazette

Korkunç işkencelerden sonra öldürdüğü kadınların rahimlerini alan psikopat bir seri katil, Savannah'ta elinden kaçırdığı Dr. Catherine Cordell'in peşinden Boston'a transfer olmuş gibi görünmektedir. Medyanın "Cerrah" adını taktığı acımasız katil Cordell'i rahat bırakmayacaktır.

Henüz çaylak bir dedektif adayı olan Jane Rizzoli ise olaydan el çektirilmesini kendine yediremez ve tek başına Cerrahın peşine düşer..

Kitaplığımda büyük yere sahip, yeni romanı yayınlanır yayınlanmaz alıp okuduğum polisiyeyi bana sevdiren Tess Gerritsen'i daha önce neden hiç yorumlamadım bilmiyorum. Neyse kısmet bu güneymiş.

Okuduğu ilk Tess Gerritsen kitabı "Kan Gölü" idi. Baya ilgimi çeken yazarın diğer kitaplarını da almalıyım dedim ve meşhur Rizzoli&Isles serisi ile tanıştım. Seriye ortalardan başlayanların aksine benim seriden okuduğum ilk kitap "Cerrah" idi. Hatta Rizzoliyi anladım da Isles ne olaki dediğimi hatırlıyorum :)

Serimizin ilk kitabında dizide ve diğer kitaplarda karizması ile ortalığı kasıp kavuran Jane Rizzoli henüz kimsenin birlikte çalılmak istemediği, çalışma arkadaşlarının acımasız tacizlerine göğüs germye ve kendini kanıtlamaya çalışan çömez bir dedektif olarak karşımıza çıkıyor.

Diziyi izleyip kitapları okumayanlar için Cerrah güzel bir deneyim olacaktır. Zira dizi bu kitabın sonundan başlıyor.

Ayrıca bu kitapta henüz Isles yok!!! Sadece Rizzoli ile seriyi başlatmış yazarımız :)

Açıkçası seriye bu kitapla başlarsanız, hem Rizzoli'nin karakterinin, hem de yazarımızın kaleminin, zaman içerisinde gittikçe nasıl güçlendiğini görme ayrıcalığına erişirsiniz arkadaşlar. Yani neymiş ? Henüz seriye başlamadıysanız sırayı bozmamanızı tavsiye ederim :)

Kapak Tasarımı : 7/10
Özgünlük           : 7/10
Akıcılık              : 8,5/10
Çeviri                 : 7,5/10
Karakterler         : 7,5/10
Hikaye               : 7,5/10
Final                   : 9/10

Puanım : 7,71/10 

Kitabı mutlaka okuyun ama beklentinizi de fazla artırmayın arkadaşlar. Yazarımızın ilk eserlerinden olmasından kaynaklı örgüde bazı boşluklar göze çarpıyor ancak bunlar romanın müthiş atmosferini çok ta yaralayamıyor.

Blogumdaki diğer polisiye kitap yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni bir polisiye kitap yorumunda daha buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Hepinize bol okumalı, kitaplı günler, geceler efenim.

2 yorum:

  1. Okumanızı tavsiye edrim ben okudum ve korku ve gerilim bakımından kendimi iyi hissettim

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yorum olmuş .

    YanıtlaSil