Gerilim Sever: KORKU KİTAP YORUMU: HAYVAN MEZARLIĞI-GECENİN PENÇESİ STEPHEN KING

Bu Sitedeki Yazıların Tamamı Gerilim Severin Özgün Yazıları Olup İzinsiz Kopyalanamaz, Paylaşılamaz. İletişim İçin : kirserhan@gmail.com ve Twitter : @Sskngerilim

19 Mayıs 2017 Cuma

KORKU KİTAP YORUMU: HAYVAN MEZARLIĞI-GECENİN PENÇESİ STEPHEN KING

KORKU KİTAP YORUMU

Selam Millet,

Öncelikle hepimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun !!! Huzurunuzda bizlere bu değerli günü hediye eden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla ve rahmetle anmak istiyorum...

Yeni bir korku kitap yorumuna daha, ayrıca yeni bir Stephen King kitabı yorumuna daha hoşgeldiniz.

Sizlere bu yazımda, büyük üstat Stephen King'in, yayınlandığı her ülkede -Hem kitabı, hem filmi- büyük ses getiren "Hayvan Mezarlığı" kitabını yorumlamak istiyorum. Kitap ülkemizde ilk olarak "Gecenin Pençesi" ismi ile yayınlanmış olup, daha sonra hepimizin bildiği "Hayvan Mezarlığı" olarak yayınlandı ve kült filmler/kitaplar arasında yerini aldı.

Kitabımızın tanıtım yazısı:

"Kutsal Mezarlığa gömülen ölüler, kısa sürede yeniden hayata dönerler." -Bir Kızılderili İnancı-
"Dr. Louis Creed ve ailesi eski kızıderili mezarlığındaki ruhların gazabına uğramışlardı... Bunun elbette nedenleri olmalıydı!... Stephen King okurlarını, doğaüstü olaylarla bezenmiş heyecanların doruğuna götürüyor."

Dr. Louis Creed ve ailesi yeni bir eve, yeni bir işe kısacası yeni bir hayata merhaba demiştir. Cennet gibi bir yerde ormanın kıyısında müthiş bir ev ve aile ile yeni işine başlayan Louis hayatından memnundur. Komşuları ile hemen güzel ilişkiler kuran Creed ailesinin, evlerinin yakınındaki eski mezarlık dikkatlerini çeker. Kızılderililere ait bu mezarlığa gömülen ölünün geri döneceği rivayet edilmektedir. 

Çok basit gördüğü yeni işinde bir öğrencinin hayatını kaybetmesi ile psikolojik sıkıntılar yaşamaya başlayan Louis için hayat artık eskisi gibi toz pembe değildir. Oğullarının çok sevdiği kedilerinin ölmesi ile sarsılan Louis oğlu için eski mezarlığın güçlerini denemek ister ve pandoranın kutusu açılır.

Oğlu da dikkatsiz ve çok hızlı bir sürücünün kamyonunun altında kalınca artık hem iş hem ev hayatında çöken Louis oğşunu da eski mezarlığa gömer...

Filmi korku filmleri, kitabı ise korku kitapları arasında tartışmasız yer edinen "Hayvan Mezarlığı - Pet Semetery" Stephen King'i dünyaya tanıtan eseri olmuştur. Konusu ve akıcılığı ile çok hızlı okuyacağınızı düşündüğüm eser benim King favorilerin arasında kendine önemli bir yer edinmiştir. Ankara da bir sahafta kitabın "Gecenin Pençesi" isimli ilk baskılarından birini 10TL'ye aldığımdaki sevincimi görmeliydiniz :)

Kapak Tasarımı : 9/10
Özgünlük           : 8/10
Akıcılık              : 8,5/10
Çeviri                 : 8/10
Karakterler         : 8,5/10
Hikaye               : 8,5/10
Final                   : 8,5/10

Puanım : 8,43/10 


Okuyun, okutun arkadaşlar. Üstadın dünya korku edebiyatında yer edinmesini sağlayan eser kitaplığınızda mutlaka bulunmalı!!!

Blogumdaki diğer korku kitaplarına ait yorumlara buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni bir korku kitap yorumunda daha buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Hepinize bol okumalı, kitaplı günler, geceler efenim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder