Gerilim Sever: KORKU KİTAP YORUMU: KURBANLAR DEAN R. KOONTZ

Bu Sitedeki Yazıların Tamamı Gerilim Severin Özgün Yazıları Olup İzinsiz Kopyalanamaz, Paylaşılamaz. İletişim İçin : kirserhan@gmail.com ve Twitter : @Sskngerilim

5 Mayıs 2017 Cuma

KORKU KİTAP YORUMU: KURBANLAR DEAN R. KOONTZ

Korku Kitabı Yorumu


Selam Millet,

Yeni bir korku kitap yorumuna, ayrıca blogumdaki ilk Dean Koontz yorumuna hoşgeldiniz. Sizlere bu yazımda Koontz'un "Kurbanlar" isimli kitabını yorumlamak istiyorum.

9 Temmuz 1945 doğumlu yazarımız, Eşi Gerda ve köpekleriyle birlikte Güney Kaliforniya'da yaşamaktadır. Sürekli Stephen King ile karşılaştırılan yazar dünya çapında bestseller olmuş ve milyonlarca kopya satmıştır.


Kitabımızın tanıtım yazısı şu şekildedir.


"Buldukları ilk ceset şişmişti ve hala sıcaktı. Sonra iki kesik el buldular. Ardında fırının içinde iki kesik baş. 150 kişi ölmüştü ve ölüm oyunu bu küçük dağ kasabasında daha yeni başlamıştı.

İlk önce bunun bir manyağın işi olduğunu sandılar. Sonra da yeni bir hastalık olduğunu. Daha sonra yabancıların işi..

Sonunda gerçeği buldular. Ve onu canlı olarak gördüler. Hayal edemeyecekleri kadar kötü.."

Jennifer Paige, annesi öldükten sonra yasal vasiliğini üstlendiği Lisa ile birlikte doktoru olduğu, Snowfield dağ kasabasına döner. Ancak bir terslik vardır. Kasaba da hiç bir hayat belirtisi gözükmemektedir.

Kayak sezonu olmasa da kasabanın adeta terkedilmiş görüntüsünden ürken Jenny ve Lisa evlerine girdiklerinde ilk ceset ile karşılaşırlar. Evin hizmetçisi sadist bir şekilde ölmüştür ancak cesette kan bulunmamaktadır. Kasabadaki diğer evleri inceleyen kardeşler benzer durumda daha fazla cesetle karşılaşırlar.

Önceleri bunu salgın bir hastalık olarak nitelendiren Jenny Kasaba dışından yardım ister. Karantinaya alınan kasabadaki ölümleri anlamlandırmakta zorlanan güvenlik güçleri ve hükumet adına görevliler de birer birer acı verici sonla karşılaşmaya başlar.

Peki nedir bu ölümlerin arkasındaki sır ? Hastalık mı ? Psikopat bir katil mi ? Yoksa dünya dışı bir varlık mı ?

Okuduğum en sadist en ürkütücü eserlerden biri diyebilirim arkadaşlar. Korku edebiyatının ustalarından Koontz, bir solukta okunabilecek bu eseriyle beni bir hayli etkiledi.

Yeni puan sistemimize göre kitabı değerlendirirsem;

Kapak Tasarımı : 5/10
Özgünlük           : 9/10
Akıcılık              : 8/10
Çeviri                 : 7/10
Karakterler         : 8/10
Hikaye               : 9/10
Final                   : 8/10

Puanım : 7,71/10 


Okuyun, okutun arkadaşlar gerçekten güzeldi.

Blogumdaki diğer korku kitaplarına ait yorumlara buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni bir korku kitap yorumunda daha buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Hepinize bol okumalı, kitaplı günler, geceler efenim.

1 yorum:

  1. Koontz konuyu uzatmadan direk gerilime geçiyor 1.dönem kitaplarında duvara çarpmış gibi hissediyorsunuz Kurbanlar kitabının keşke devam kitabı olsa etkileyici bir eserdi kitabı bitirince ışıksız uyuyamadım

    YanıtlaSil