Gerilim Sever: TARİHİ KİTAP YORUMU: BATI AKASYASI'NIN ALTINDA RAMSES#5 CHRISTIAN JACQ

Bu Sitedeki Yazıların Tamamı Gerilim Severin Özgün Yazıları Olup İzinsiz Kopyalanamaz, Paylaşılamaz. İletişim İçin : kirserhan@gmail.com ve Twitter : @Sskngerilim

13 Mayıs 2017 Cumartesi

TARİHİ KİTAP YORUMU: BATI AKASYASI'NIN ALTINDA RAMSES#5 CHRISTIAN JACQ

TARİHİ KİTAP YORUMU

Selam Millet,

Yeni bir tarihi kitap yorumuna hoşgeldiniz.

Sizlere bu yazımda Christian Jacq'ın Mısır'ın büyük firavunu Ramses'in hayatını anlattığı beş kitaplık serinin beşinci ve son kitabı "Batı Akasyası'nın Altında" yı yorumlamak istiyorum.

İlk olarak tanıtım yazısı.

"Artık elli yaşına gelmiş olan Ramses'in hükümdarlığı altında, mısır refah içinde yaşamaktadır. Ancak Hükümdar'ın destansı kaderi, yaşlılık yıllarını huzur içinde geçirmesine fırsat tanımamaktadır. Ramses, Hititlilerle olan barışı korumak, isyancı Libyalıları bastırmak ve  Mısır'ı yıkmak isteyen karanlık güçlerle sürekli olarak savaşmak zorundadır."
Bölgesinde tartışmasız hükümdarlığını kabul ettiren, halkının gözünde adeta tanrı konumuna yükselen Ramses, yaşarken adını tarihe kazımayı başarmıştır. Ailesini ve arkadaşlarını bir bir kaybeden tecrübeli hükümdar gittikçe yalnızlaşmakta, ancak ülkesine sevgisi ise gitgide yükselmektedir. 

Serinin son kitabında Ramses'in son demlerine şahit oluyoruz. Sevdiklerini teker teker kaybeden Ramses'in düşmanları ise sürekli artmakta ve efsane firavun tabiri caizse emekliliğini yaşayamamaktadır.

Gün geçtikçe daha fazla refaha ve huzura kavuşan ülkesinin aksine Ramses bir türlü huzuru bulamaz. Yakın çevresini toprağa verdikçe yalnızlaşır güçlü hükümdar. Artık yeni bir karar da vermesi gerekmektedir. Ondan sonra Mısır'ı kim yönetecektir ? Yanında görüşlerine çok değer verdiği, annesi, kraliçesi ve arkadaşları olmayan Ramses doğru kararı verebilecek mi ?

 Kapak Tasarımı : 7/10
Özgünlük           : 7/10
Akıcılık              : 8/10
Çeviri                 : 8/10
Karakterler         : 7,5/10
Hikaye               : 7,5/10
Final                   : 8/10

Puanım : 7,57/10

İlk üç kitabında entrikaların yanına bol bol aksiyon koyan serinin son iki kitabında aksiyon yerini bol entrikaya bırakıyor. Taraflı da olsa tarihin en büyük firavunlarından birinin hayatını anlatan seriyi okumanızı tavsiye ederim. Ancak ilk üç kitaptaki heyecanı son iki kitapta bulmak açıkçası zor, bilginiz olsun.

Blogumdaki diğer tarihi kitap yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni bir tarihi kitap yorumunda daha buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Hepinize bol okumalı, kitaplı günler, geceler efenim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder