Gerilim Sever: POLİSİYE KİTAP YORUMU: BAY MERCEDES - MR.MERCEDES STEPHEN KING BILL HODGES#1

Bu Sitedeki Yazıların Tamamı Gerilim Severin Özgün Yazıları Olup İzinsiz Kopyalanamaz, Paylaşılamaz. İletişim İçin : kirserhan@gmail.com ve Twitter : @Sskngerilim

25 Mayıs 2017 Perşembe

POLİSİYE KİTAP YORUMU: BAY MERCEDES - MR.MERCEDES STEPHEN KING BILL HODGES#1

POLİSİYE KİTAP YORUMU: BAY MERCEDES

Selam Millet,

Yeni bir polisiye kitap yorumuna daha hoşgeldiniz

Üstat King korku yazmaktan sıkıldı sanırım ve Dedektif Bill Hodges üçlemesi ile o da polisiye yazarlar arasında yerini aldı. Bende bu yazımda sizlerle serinin ilk kitabı olan "Bay Mercedes" yorumumu paylaşacağım.

Kitabımızın tanıtım yazısı.

"BAKALIM BU OYUNDA KİM AV, KİM AVCI OLACAK ? 

BILL HODGES:

emekli polis 

BRADY HARTSFIELD:

Bill Hodges'un asla çözemediği cinayetlerin faili. 

Şimdi bir kez daha büyük bir oyunda karşı karşıyalar. 

Dünyanın en çok satan yazarı Stephen King'den zaman karşı yarışan yüksek gerilimli bir roman."

10 Nisan 2009 sabahı ekonomik krizin kötü etkilediği binlerce işsiz olası bir iş bulma vaadiyle belediyenin açtığı iş bulma fuarına akın etmiştir. Erkenden gelip önlerde yer kapmak isteyen insanların arasına bir Mercedes SL500 dalar ve insanları katleder, sakat bırakır..

Dedektif Bill Hodges bu davayı çözemeden emekli olur ve inzivaya çekilir. Ancak Mercedes Katilinin onunla işi bitmemiştir. Onunla Debbie'nin Mavi Şemsiyesi adında bir mesajlaşma uygulamasından iletişim kurar ve onu yavaş yavaş intihar ettirmeye çalışır.

Yıllardır King okurum bu kitabı okurken zaman zaman kitabın kapağına bakıp yazarın ismini teyir etme ihtiyacı hissettim üzülerek! Ben ki bir "sadık okuyucu" olarak kitabın ilk kısmından gerçekten sıkıldım. Kitapları yarıda bırakmayı, helede King kitabı ise, sevmemem yüzünden kendimi zorlayarak ta olsa ilk kısmı bitirebildim.

İkinci kısım ise daha heyecanlı ve bir kovalamaca içinde olduğundan olsa gerek daha hızlı ve keyifli bitti. Ancak kitap çok fazla klişeyle doluydu ne yazık..Hele sonu gerçekten bir King romanına yakışmadı. Eğer yazan Stephen King olmasaydı muhtemelen devam kitaplarını almak istemezdim. Üçlemenin devam kitaplarına ilişkin yorumlarımı da yakında blogumda okuyabilirsiniz bu arada..

Dediğim gibi kitap polisiye klişeleriyle dolu ve ilk kısmı okuması biraz gayret gerektiriyor. Zaten üstat da üçlemeyle kendisine yöneltilen olumsuz eleştirilerden bir hayli rahatsız olduğunu belirtmiş. Tamam sürekli bırakmakla tehdit erse de King'in yazmaya ara vermesini veya bırakmasını istemiyoruz ancak biz sadık okuyucular ondan, o meşhur korku-gerilim-dram-aşk içeren müthiş kitaplarını istiyoruz!! Çok mu ?? :))

Kapak Tasarımı : 6/10
Özgünlük           : 5/10
Akıcılık              : 7/10
Çeviri                 : 7/10
Karakterler         : 7,5/10
Hikaye               : 6/10
Final                   : 5/10

Puanım : 6,21/10 


Sadık okuyucular zaten okumuşlardır veya okuyacaklardır. Ancak yeni King okurları için diğer kitaplarını tavsiye derim. Zira üstadı yanlış tanımlarını istemem..

Blogumdaki diğer polisiye kitap yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni bir polisiye kitap yorumunda daha buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Hepinize bol okumalı, kitaplı günler, geceler efenim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder