Gerilim Sever: POLİSİYE KİTAP YORUMU: SON NÖBET - END OF WATCH STEPHEN KING BILL HODGES#3

Bu Sitedeki Yazıların Tamamı Gerilim Severin Özgün Yazıları Olup İzinsiz Kopyalanamaz, Paylaşılamaz. İletişim İçin : kirserhan@gmail.com ve Twitter : @Sskngerilim

1 Haziran 2017 Perşembe

POLİSİYE KİTAP YORUMU: SON NÖBET - END OF WATCH STEPHEN KING BILL HODGES#3

POLİSİYE KİTAP YORUMU: SON NÖBET - END OF WATCH

Selam Millet,

Yeni bir polisiye kitap yorumuna daha hoşgeldiniz

Sizlere bu yazımda Bill Hodges Üçlemesinin son kitabı  "Son Nöbet" i yorumlamak istiyorum.

Kitabımızın tanıtım yazısı.

"AMERİKA'NIN EN BÜYÜK HİKAYE ANLATICISINDAN YİNE OLAĞANÜSTÜ BİR ROMAN" 

"Mercedes Katili" geri döndü.  

"Bu kez düşmanlarını intihara sürükleyip intikam almayı planlıyor. Bill Hodges ve Holly Gibney, Brady Hartsfield'i durdurmanın bir yolunu bulmak zorundalar, yoksa kendileri de onun kurbanı olacaklar. 

Stephen King, Bay Mercedes ve Kim Bulduysa Onundur ile süren Bill Hodges üçlemesini dehşet verici bir macerayla sonlandırıyor."
Eski ortağı Pete Huntley, emekli dedektif Bill Hodges ve ortağı Holly Gibney'den, emniyet teşkilatınca intihar olarak kaydedilip kapatılan bir olayı çözmelerini ister. Kurbanlar Bay Mercedes mağduru bir kadın ve annesidir. Olay bir cinayet-intihar vakıası olarak kayıtlara geçer ancak Bill ve Holly bundan pek emin değillerdir. 

Olayın Brady Hartsfield ile bağlantılı olduğundan şüphelenen ikili kanıt toplamaya başlarlar. Bay Mercedes son toplu cinayet girişiminde, Holly'den kafasına sağlam bir darbe yemiştir ve yarı katatonik bir halde hastanede yatmaktadır. Öyleyse onun bu intihar vakası ile arasındaki bağ nedir ? 

Ortakların yakın arkadaşı Jarome'un kız kardeşi Barbara da benzer bir şekilde intihara kakışıp kurtulunca ikili Jarome'un da yardımıyla bir kez daha olayların peşine düşerler. Yalnız Dedektif Hodges hastadır ve tedaviye başlamadan önce kısa sürede vakıayı çözmeleri gerekmektedir.

Çeviriden mi yoksa kitabın orijinalinde de öyle mi bilmiyorum ama yoğun bir şekilde kullanılan şimdiki zaman ekleri beni gerçekten deli etti. Kitabın ilk 50 sayfasını okuduktan sonra birkaç gün ara vermek zorunda kaldım. Kimden kaynaklandı bilemiyorum ama gerçekten çok rahatsız ediciydi. 

Bir kaç kelam da Altın Kitaplara söylemek istiyorum. Yıllardır Bestseller yazarları ülkemize kazandırarak hem bizleri mutlu ettiniz hem de ciddi bir gelire sahip olduğunuzu düşünüyorum. Peki o zaman son yıllarda gittikçe düşen çeviri ve kitap cildi kalitenizin düşüşü, başarıya doygunluktan mı yoksa ne versek alırlar düşüncenizden mi kaynaklanıyor ? Bu lakayt tavrınızdan ötürü sürekli takip ettiğim yazarlar dışında hiç bir kitabınıza dönüp bakmadığımı bilmenizi isterim. Ephesus Yayınlarının sizden daha ucuza ciltli ve çok kaliteli çeviriye kitaplar sattığını göz önünde bulundurduğumuzda artık okurları ciddiye almanız gerektiğini düşünüyorum!

Kapak Tasarımı : 4/10
Özgünlük           : 6/10
Akıcılık              : 8/10
Çeviri                 : 1/10
Karakterler         : 7,5/10
Hikaye               : 7/10
Final                   : 7,5/10

Puanım : 5,86/10 


Bastığı kitaplara para verip alan değerli okurlarını hiçe sayan Altın Yayınlar yüzünden kitabımızın puanı baya düşük ne yazık ki.. Ancak Serinin son kitabı da kütüphanenizde yer almalı.

Blogumdaki diğer polisiye kitap yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni bir polisiye kitap yorumunda daha buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Hepinize bol okumalı, kitaplı günler, geceler efenim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder