Gerilim Sever: POLİSİYE KİTAP YORUMU: JOHN VERDON "AKLINDAN BİR SAYI TUT" DAVE GURNEY#1

Bu Sitedeki Yazıların Tamamı Gerilim Severin Özgün Yazıları Olup İzinsiz Kopyalanamaz, Paylaşılamaz. İletişim İçin : kirserhan@gmail.com ve Twitter : @Sskngerilim

22 Nisan 2017 Cumartesi

POLİSİYE KİTAP YORUMU: JOHN VERDON "AKLINDAN BİR SAYI TUT" DAVE GURNEY#1

Polisiye Kitap Yorumu

Merhaba kitap severler,

Blogumdaki ilk  polisiye kitap yorumuna hoşgeldiniz.

Bu yazımda sizlere 20 nin üzeride dile çevrilen 25 ten fazla ülkede yayınlanan ve yayınlandığı her ülkede bestseller olan John Verdon'un polisiye kitabı "Aklından Bir Sayı Tut" isimli kitabını yorumlayacağım.



Kitabın Arka Kapağında ;


Bir adam, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: “Aklından herhangi bir sayı tut – 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı.” Adam öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: “Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin… küçük zarfı aç.”

“Aldıklarını geri vereceksin
Vermiş olduklarını aldığın zaman.
Biliyorum ne düşündüğünü,
Ne zaman uyuduğunu,
Nereye gittiğini,
Nereye gideceğini.
Seninle bir randevumuz var,
Bay 658.”

deniliyor.

Bu bende ciddi bir merak uyandırdı ve Ülkemizde halihazırda 5 kitabı yayınlanan John Verdon'un Dedektif Dave Gurney serisini okumaya başladım.

Kitabın ilk 80-100 sayfası girizgah mahiyetinde. Dahi dedektifimiz hakkında genel bilgileri alıyoruz. İlk 100 sayfada açıkçası biraz sıkan kitabımız daha sonra "Emekli" dedektifimizin tehdit mektubunu alan ve geçmişinde açığa çıkmamasını istediği hatalar olan arkadaşının (Spoiler) ölmesi ile bir anda yokuş aşağı freni boşalmış bir kamyon misali bizi sürüklemeye başlıyor !

Dedektifimiz dedik ama ondan da biraz bahsedelim.
Efendim "Süper Polis" lakaplı dedektifimiz Dave Gurney 25 yıllık NYPD (New York Police Depatment) kariyerinden sonra, eşinin de isteğiyle emekliye ayrılıp Newyork un dışında "CatSkill" dağları yamacında müthiş bir manzaraya sahip evine yerleşir. Bu arada yazarımızda kahramanı ile benzer bir durumda. O da yıllarca Newyork'ta reklam şirketlerinde yönetici pozisyonunda çalıştıktan sonra emekli olup Catskill dağları yamacına yerleşir.

Ancak dahi dedektifimizin içinde fırtınalar kopmaktadır arkadaşlar. Köy hayatı ona göre değildir ve o suçluları adalete teslim ettiği günleri özlemektedir. Yıllardır görmediği arkadaşı bir anda kapısında belirip ondan yardım isteyince "İstemem Yan Cebime Koy" tarzı takınır. Bir yandan eşini kızdırmak istemeyen Süper Polis diğer yandan arkadaşına yardım etme kılıfı ile çözebileceği bir puzzle bulmanın da heyecanına yenik düşer.

Emekli dedektifimiz arkadaşının öldürülmesiyle, Newyork bölge savcısının özel isteğiyle bir anda kendini soruşturmanın ortasında bulur. Kaba saba ancak dedektifimizin kalbini müthiş zekasıyla çalan halihazırda emekli olmamış dedektif arkadaşı Jack Hardwick'inde içinde bulunduğu ekip katilin peşine düşer ve bizlere uykumuzdan feragat ettirecek bir maceraya sürüklerler bizi..

Uykumuzdan feragat ettirecek dedim çünkü benim yaşadığım tamda buydu ! Pazar günü akşam saatlerinde 100 sayfa okur yatarım dediğim kitabı gece 4 te bitirip sabah işe uykulu gözlerle gittim..

Yazarın ilk kitabı olarak gerçekten yazarlık hayatına etkileyici bir giriş olmuş. Aldığı olumlu eleştirilerle ve teşvikler sonucuda devam niteliğinde kitabı "Gözelerini Sımsıkı Kapat" ı yazmış yazarımız.

Kitap Puanım 9/10 

Gerçekten heyecan verici sürükleyici bir kitaptı tavsiye ederim.

Blogumdaki diğer polisiye kitap yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni bir polisiye kitap yorumunda buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Bol Kitaplı Günler !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder